Fysiotherapie Fysiotherapie Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Vergoedingen Zorgverzekeraars

Inspire2Move werkt contract vrij.

Controleert u uw polis voor de vergoeding van niet-gecontracteerde fysiotherapie, dit verschilt per zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt u voor 80-100% vergoed door de zorgverzekering maar soms is het slechts 50%. Wij adviseren u om een restitutieverzekering te nemen.

De restitutiepolis t.o.v. andere polissen:

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heb je keuze uit 2 verschillende polisvormen. Je kunt kiezen uit een natura of restitutiepolis. Wil je volledige keuzevrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, dan kies je altijd voor de restitutiepolis. Bij naturapolis heb je namelijk geen vrije artsenkeuze.

Het beste van een restitutiepolis is de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen. Je zit dus niet vast aan de gecontracteerde zorgverleners waar mensen met een naturapolis wel aan vast zitten. Restitutie is een ander woord voor terugbetaling, teruggave en vergoeding. In feite is het ook een polis die werkt met terugbetalingen, direct aan de zorgverlener of aan de consument. Eenmaal bij een zorgverlener geweest? Dan kan het zijn dat je zelf de rekening moet voorschieten. Deze dien je dan zelf te declareren bij de zorgverzekeraar.

Bij gebruik van zorg bij een ‘niet gecontracteerde zorgverlener’ dien je de rekening zelf voor te schieten. Na declaratie bij je zorgverzekeraar krijg je dit geldbedrag terug. Wel zijn er maximale vergoedingen bij alle ziektekostenverzekeringen, met een mooi woord wordt dit het ‘marktconforme tarief’ genoemd. Deze tarieven zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.

De vergoedingen zijn bij de restitutiepolis hetzelfde als bij een andere polisvorm. De gemaakte zorgkosten welke in de basisverzekering zijn opgenomen worden tot de gangbare tarieven volledig door je zorgverzekering betaald. Veel Nederlanders hebben toch een naturapolis, hiermee heb je beperkte keuze uit zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Ziektekosten bij niet gecontracteerde zorgverleners worden dan deels of zelfs helemaal niet vergoed. Ben er dus van bewust: de beste eigenschap van de restitutiepolis is de keuzevrijheid in behandelaars. Wel is de restitutiepolis logischerwijs duurder dan de naturapolis, maar je kunt wel gewoon de goedkoopste restitutiepolis kiezen.

 

Wij hebben een lijst met restitutie verzekeringen 2023 voor u gemaakt. U kan dan zelf de verzekering uitkiezen die bij u past.

Verzekering

Polis

Vergoeding %

Max. Tarief Fysiotherapie

Max. Tarief Manueeltherapie

ONVZ

 

Alle polissen

100%

 

 

Ohra

 

Alle polissen

100%

Na redelijkheid

Na redelijkheid

 

    

ASR

 

Eigen Keuze

100%

Na redelijkheid

Na redelijkheid

 

    

 

    

Unive

Zorg Vrij 100%

100%

 

Na redelijkheid

Na redelijkheid

 

    

Stad Holland

 

Alle polissen

100%

Na redelijkheid

Na redelijkheid

 

    Heeft u meer vragen over onze behandelingen of over hoe het werkt met de verzekeringen kunt u altijd vrijblijvend Contact met ons opnemen.

 

Vragen?

Lees onze privacy policy

T. Contact

Inspire2Move 
Fysiotherapie 
Tolboomweg 3
3784  XC Terschuur

Massages
Vrouwenweg 19
3864 DX Nijkerkerveen
Telefoon of What's App
Fysiotherapie
Peter 06 1610 4418
Andre 06 5051 1204
Massages
T.06 1747 1527
E.info@inspire2move.nl